Er det trygt å lagre helseopplysninger i Helsboka?

Helseboka prioriterer din sikkerhet og personvern på høyeste nivå, med sikkerhetsstandarder som er på linje med dem som benyttes av sykehus og fastleger. Vi oppfyller ikke bare alle obligatoriske sikkerhetskrav, men har også oppnådd ISO 27001-sertifisering. Dette betyr at vårt hovedfokus er å gjøre Helseboka til et pålitelig og sikkert sted for å håndtere og eie dine personlige helseopplysninger.

Er det gratis å bruke Helseboka?

Helseboka tilbyr en rekke tjenester som er fullstendig kostnadsfrie. Det er gratis å kommunisere med helsepersonell som er tilknyttet Helseboka. I tillegg gir vi deg tilgang til relevant og viktig informasjon fra ulike helsetilbydere, spesifikt tilpasset dine behov, helt uten ekstra kostnader. Du kan be om å få tilsendt journalen din fra fastlegen. Dette er i utgangspunktet gratis. Hvis arbeidet med å sende over dette er krevende, kan legen be om en betaling.

Hvorfor finner jeg ikke min helsetilbyder i Helseboka?

Helseboka har utviklet et dedikert system spesielt for helsepersonell. For at du skal kunne finne og samhandle med din helsetilbyder gjennom Helseboka, er det nødvendig at disse helsetjenesteyterne er registrerte brukere i systemet vårt. Vi ser en klar sammenheng: Jo flere privatpersoner som engasjerer seg aktivt i Helseboka, desto flere helsetilbydere i Helseboka.

Hvorfor er det et frivillig abonnement i Helseboka?

Helseboka er selvfinansiert uten offentlig støtte. For at vi skal fortsette vårt arbeid med å forenkle tilgangen til riktig helsehjelp er vi avhengige av at flest  mulig aktiverer  abonnement. Vi tilbyr derfor et valgfritt produkt i Helseboka som gjør det mulig å gjøre din helsejournal om til et personlig helsearkiv, der du kan dele informasjon hvem du ønsker. I takt med at vi forbedrer tjenesten, vil vi også inkludere helt nye verktøy i abonnementet. Vårt mål er at så mange som mulig vil se verdien i dette tilbudet og anse det som et viktig skritt mot å ta kontroll over egen helse, og dermed velge å abonnere.

Hva er forskjellen på Helseboka og Helsenorge?

Helsenorge er en offentlig nettportal designet for å gi deg tilgang til å lese helsejournaler fra sykehus og i enkelte tilfeller fra fastlegen din. Denne portalen samler dokumenter fra forskjellige offentlige registre, men inkluderer ikke helseopplysninger fra private helsetjenesteleverandører.

I motsetning til dette er Helseboka en ikke-offentlig plattform som fokuserer på å gi deg fullt privat eierskap over dine egne helseopplysninger. Vårt mål er å gjøre det enklere for deg å bruke disse opplysningene til å gi den enkleste veien til riktig helsehjelp. Du vil også kunne få viktig informasjon fra helsepersonell som kan hjelpe deg til en friskere hverdag. For å kunne få dette til, gir vi deg muligheten til å dele dine helseopplysninger, etter eget ønske, med det helsepersonellet du selv velger.

Slette bruker

Følg disse trinnene for å avslutte deg selv som bruker av Helseboka:

  1. Logg inn på helseboka.app, klikk på Oppsett og deretter Personvern og samtykke
  2. Nederst på siden finner du Trekk tilbake samtykke og slett bruker, trykk på denne:
    Trekk tilbake samtykke og slett bruker
  3. Da vil alle dine data fjernes automatisk etter 30 dager.
    De 30 dagene er i henhold til personvernforordningen og med tanke på hvis du skulle angre, da det slettes mye data som man har brukt mye tid på å legge inn. Det gjelder alle data som du ikke har delt med helsepersonell.

    *Alle data du eventuelt har delt selv, ligger også i journalen hos de du har delt det med. Det er utenfor vår kontroll og heller ikke lovlig å slette.

Helseboka Dokumentarkiv

Få bedre kontroll over din egen helsesituasjon og enklere tilgang til den helsehjelpen akkurat du trenger.