Stian goes all in

Gode IT-løsninger er ikke bare avgjørende for å få til effektiv drift og problemfri levering av tjenester, men også en kritisk suksessfaktor for å kunne hevde seg i konkurransen med andre tilbydere av e- helsetjenester. Hos Helseboka er det Stian Hanssen som leder denne jobben og her blir ingenting gjort halvhjertet. For Stian går alltid "all in", enten det gjelder utvikling eller programmering. Eller seilbåt, for den saks skyld.

Erfaren leder og utvikler

Med lang fartstid fra flere markante bedrifter innenfor både administrasjonssystemer, spillutvikling og finansielle styringsverktøy, kan Stian skilte med særdeles god, faglig oversikt og innsikt. Og som tidligere gründer vet han også av erfaring hvilken rolle digitalisering kan og bør spille i hver eneste sektor av bedriftens verdikjede.

– IT-utvikling var noe helt annet da jeg begynte arbeidskarrieren som nyutdannet programmerer i 1999. Fra å være en ren back office-funksjon har fagområdet utviklet seg til å bli et uunnværlig verktøy innenfor både produktutvikling og ledelse. Og så har det blitt adskillig mer voksent og komplekst - blant annet med tanke på GDPR, datasikkerhet og sertifisering, sier han mens han rutinemessig skanner Teams-feeden for problemstillinger som krever umiddelbar respons. 

 

Med hjertet i Harstad

Stian er født og oppvokst i Harstad, men forlot fødebyen i 1996 til fordel for IT-studier ved det som da het Høgskolen i Tromsø. Og allerede før endt utdanning som høgskoleingeniør i datateknikk, ble han rekruttert til Finale Systemer og sin første «voksenjobb» som programmerer og utvikler.

– Jeg hadde siste eksamen på en fredag og første dag på jobb mandag. Og siden har det gått slag i slag, sier han lattermildt, og tilkjennegir en rikholdig CV som blant annet omfatter markante utvikler- og IT- bedrifter som iTet, Playfish, Superplus, Betr og Corporater. 

 

«Hva?! Har dere fått Stian med på laget? Gratulerer!»

Stian har et svært godt omdømme som både utvikler og leder, og har etter eget sigende aldri måttet søke på en jobb. Jobbene har funnet ham. Og siden også Helseboka lette målrettet etter noen med tilsvarende kompetanse og renomme, varte ikke lenge før første henvendelse kom på banen. Stian var for såvidt allerede blitt oppmerksom på Helseboka gjennom en artikkel i Finansavisen, og var fascinert over det som gründerne bak Helseboka hadde oppnådd på svært kort tid. Og han følte også på en aldri så liten stolthet over at suksesshistorien som avisen omtalte, faktisk hadde utspring i hans egen fødeby Harstad.

– Det var bare så ubeskrivelig vakkert å lese at den beskjedne lille byen i Troms hadde blitt kraftsenteret for noe av det mest spennende man kan jobbe med som som IT-utvikler, sier han og innrømmer at han umiddelbart ble fristet av muligheten til å jobbe for Helseboka. Men på grunn av omstendigheter rundt sin daværende jobb, var han også i tvil om timingen var rett for et jobbskifte.

– Da henvendelsen kom satt jeg som leder i en bedrift som nettopp hadde vært igjennom en stor omstilling, og jeg følte såpass sterkt på ansvaret at jeg egentlig hadde tenkt å melde pass, sier Hanssen ettertenksomt. 

 

Verdier og potensiale avgjorde valget

– Men så ringte Marius (co-gründer og CEO i Helseapps) og sa «Du må komme og jobbe hos oss!». Og da var det gjort, sier han med et stort smil - og utdyper bakgrunnen for valget:

– Jeg er vel mer en slags idealist enn en karrierejeger, og er mer opptatt av å finne plassen min på laget enn å løpe i front. Jeg fikk også umiddelbart sansen for visjonen som gründerne bak Helseboka har for selskapet, og føler faktisk at det er givende å få bidra, om enn indirekte til folkehelsa. Dessuten er jeg overbevist om at det ligger et enormt stort potensiale i gode e-helseløsninger. 

 

Men seilbåten da, Stian?

Med travle arbeidsdager og mye ansvar ombord i en virksomhet som best kan beskrives som en nylig avfyrt rakett, er det lite rom for ekstra fritid. Utover jobben er det dessuten hverdagslig samvær med ungene som prioriteres for Stians vedkommende. Men han regner med at sommeren vil by på mer tid til rekreasjon, og da aller helst ombord på egen seilbåt. Seilbåten er familiens fellesprosjekt og Stian forteller entusiastisk om hvordan båten fullstendig har endret måten familien bruker fritiden. Og penger.

 

– Å ha seilbåt er som å stå i en konstant kald dusj mens man river i stykker tusenlapper, sier han med et skeivt smil, men er raskt på banen med å forsikre om at båtlivet er verdt hver eneste øre. Og som den tekniske problemløseren han nå engang er, finner han også stor glede og adspredelse i å forbedre båtlivet med egenproduserte, tekniske løsninger. Siste konstruksjon er et kamerabasert system som skal gi seilbåten øyne i nakken i forbindelse med fortøyning.

– Med en far som er skipsingeniør er det vel mye som tyder på at både teknikk og sjøsprøyt ligger latent i arvematerialet, avslutter han.

Nyhetsbrev