Kjersti leker ikke menneske
Kjersti Koller er genuint interessert og glad i folk. Hun benytter hver eneste anledning, enten det er på jobb eller privat, til å stifte nye bekjentskaper. Hun lytter, deler kunnskap og samler på inntrykk. Og på folk. Ikke akkurat dårlige egenskaper å ha med i sin personlige verktøykasse når hun 1. september starter opp som CSO og ansvarlig for salgsapparatet i Helseapps.

– Jeg ønsker rett og slett å bidra til at folk skal ha det bra, sier hun og ler en godt over gjennomsnittet smittende latter. Det er i det hele tatt mye liv rundt Kjersti og hun har en egen evne til å få folk med, og til å føle seg sett og ivaretatt. Men under den åpenbare omgjengeligheten befinner det seg en dønn seriøs og svært målrettet pådriver, med et utdanningsløp og erfaringsbakgrunn som skapt for å håndtere de utfordringene som Helseapps og Helseboka står overfor.
Tung ledererfaring
Kjersti kommer til oss fra jobben som administrerende direktør i Akademiklinikken, og har hatt tilsvarende stillinger for en rekke private helseaktører som eksempelvis Aberia Healthcare, Unicare og Team Olivia. Hun har også jobbet operativt med både salg, relasjonsbygging, PR, markedskommunikasjon, merkevarebygging og produktutvikling –som gründer og som ansatt. I tillegg har hun også ledererfaring fra offentlig helsevesen, blant annet som seksjonssjef Helsetjenester for barn og unge, samt forvaltningskontoret i Oslo kommune.
Operativ erfaring
Før lederkarrieren tok av for alvor, jobbet Kjersti operativt og i det man godt kan kalle selve «kundegrensesnittet» innenfor helsetjenester. Hun er opprinnelig utdannet vernepleier og har blant annet vært avdelingsleder for Solhaugen Miljøhjem, miljøterapeut på Bleiker behandlingssenter, og jobbet i en årrekke med barnevern og fagfeltet sexologi. Hun har også vært med å etablere et behandlingsløp for unge overgripere i Norge. I 2005 var hun ferdig utdannet sexolog og jobbet to år som sexologisk rådgiver ved Institutt for Sexologi og terapi i Oslo (IKST).
Folk og eiendom
Kjersti bruker ofte en slags egenutviklet læresetning for å beskrive måten hun tilnærmer seg nye oppgaver. Ordlyden her er preget av én av hennes store interesser på privatfronten: Eiendom. Hun elsker arkitektur, har alltid vært interessert i renovering av boliger og pleier å trekke linjene fra denne delen av seg selv og til den profesjonelle «jobb-Kjersti»:
– Gi meg et rotete hode, en business-case eller en eiendom. Så rister jeg ut arvesølvet og setter det på plass igjen. Deretter legger jeg til noe nytt for å øke verdien ytterligere, sier hun og poengterer at målet ALLTID må være verdiøkning. Enten det gjelder mennesker, relasjoner, tjenester eller eiendom.
Mål og mening
Kjersti er kreativ og med en sterk skapertrang, men takker også genene sine for et strukturert hode. Og hun er ikke redd for å bli oppfattet som uortodoks.
– Jeg er idésterk, og som den kronisk nysgjerrige personen jeg er, så leter jeg instinktivt etter nye innfallsvinkler i alt jeg foretar meg. Men jeg vet også at en kritisk suksessfaktor for å få gjennomført ideene alltid er å toppe kreativiteten med struktur, sier hun bestemt og trekker frem erfaringen som administrerende leder fra Uniform Strategisk Design som spesielt nyttig i denne sammenhengen.
– Der lærte jeg masse om design thinking og andre prosesser som jeg har brukt mye for å skape gode, helhetlige tjenester og opplevelser for kundene av de ulike selskapene jeg har ledet. Nå gleder jeg meg til å bidra med det samme i Helseapps, legger hun til.
Høyt og lavt
Det kommer neppe som en overraskelse at også privatpersonen Kjersti har mange jern i ilden. Hun driver aktivt Bikram-yoga, fridykker, renoverer hus, reiser så ofte hun kan og har i en tiårsperiode hatt ansvar for totalt 17(!) unge mennesker som har hatt bo-oppfølging via hybler hun har stilt tilgjengelig i sin egen bolig. Hun beskriver gjerne seg selv som en slags oppgradert vertinne, opptatt av både detaljer og helhet i absolutt alt hun foretar seg.

– Jeg vil at folk rundt meg skal ha det bra, jeg vil skape og utvikle relasjoner og har en sterk trang til å gjennomføre det jeg først har startet, sier hun bestemt. Ifølge venner og kolleger fokuserer Kjersti aldri på selve utfordringene i en oppgave, men retter all sin innsats mot målet, og hvordan hun skal komme dit.
Veien til Helseboka
Det var et tilfeldig møte med Marius Christensen, den ene av to gründere bak Helseapps, som til syvende og sist resulterte i at Kjersti nå skal jobbe hos oss. En god samtale på Gardermoen vekket interessen for en problemstilling hun hadde fundert på i lang tid.
– Jeg har personlig følt mangelen av ny teknologi innenfor helsevesenet, for mens samfunnet ellers har utviklet seg i rivende fart innenfor kommunikasjon og digitale tjenester, har det skjedd lite nytt på denne fronten når det gjelder helse, sier hun ettertenksomt. Hun mener derfor at Helseboka kan utgjøre en enorm forskjell i måten pasienter og helsevesenet skal kunne samhandle enklere og mer effektivt.
Sterk motivasjon
De mange og sterke møtene med alt fra enkeltmennesker og familier i sårbare situasjoner til unge overgripere, har preget Kjersti som både leder og medmenneske. Men hun understreker bestemt at motivasjonen for å jobbe hos Helseapps også har utspring i et mer overordnet perspektiv.
– Jeg har et sterkt ønske om å få bidra til videreutvikling av hele verdikjeden til Helseapps og Helseboka, med verdiskapning, sysselsetning og eksport av tjenester som sentrale målsettinger, sier hun og drar resonnementet ytterligere et hakk videre.
– Helsenæringen sitt bidrag til samfunnsøkonomisk verdi er mye større enn bransjens verdiskapning for egen del. Her snakker vi samlet sett om bedre helse, økt livskvalitet, forlenget levetid, redusert sykefravær, økt sysselsetning og styrket effektivitet i sykehus og kommunale omsorgstjenester. Bransjens evne til innovasjon og utvikling av teknologi og tjenester vil bli avgjørende for at samfunnet skal kunne bli i stand til å løse de behovene som kommer, og min motivasjon for å få til noe bra for folk er skyhøy, fastslår hun.
Felles visjon
Kjersti er svært imponert over alt som gründerne Marius, Anders og resten av gjengen i Helseapps har fått til så langt, og mener det ligger utrolig mye krutt i konseptet.
– Å få jobbe hos Helseapps er så innmari riktig, og viktig for meg nå. Jeg mener jeg kan bidra til både vekst og utvikling, og har virkelig sansen for selskapets mål om å forbedre hverdagen til både privatpersoner og helseaktører. Sånn sett deler vi jo faktisk samme visjon, sier hun tankefullt.
– Så er ikke det en god start på en ny jobb, så vet ikke jeg, avslutter hun med et stort smil.